Безплатна оферта 0892232922
Външни ролетни щори от алуминий

Първите ролетни щори за защита от любопитни погледи са били изобретени във Франция през 18 век - оттогава много неща са се променили. Днес е практически невъзможно да си представим живота без ролетни щори: те осигуряват защита на личния живот, запазват топлината вътре през зимата и навън през лятото и не на последно място гарантират повече сигурност в собствения ви дом.

Алуминий – лек, здрав и устойчив на корозия

Алуминият е един от така наречените леки метали, но не се среща в природата като метал, а само под формата на химични съединения. Масовото производство на материала започва още в началото на 20 век. Днес алуминият е вторият най-важен метал след стоманата. Алуминият се използва главно в леки конструкции, тъй като компонентите са само наполовина по-тежки от стоманата при същата здравина. За външни ролетни щори материалът е екструдиран или оформен на руло. Ламелите на ролетната щора се запълват с полиуретанова пяна за по-добра топлоизолация. Това повишава и стабилността на ролетната щора. Но най-забележителното свойство на алуминия е неговата естествена устойчивост на корозия. След валежи той незабавно реагира на въздуха и водата, за да образува алуминиев оксид, който след това образува фин, въздухонепропусклив и водонепропусклив слой, който предпазва от корозия. Този ефект се засилва допълнително чрез прилагане на специални прахови бои за външни ролетни щори.

Отлична топлоизолация

Топлинните загуби в една къща винаги са най-много при прозорците, въпреки че те заемат сравнително малка площ на фасадата. Когато са затворени, ролетните щори могат да намалят загубата на енергия с около 30 процента, при по-стари прозорци дори с до 45 процента. Основното предимство на външните ролетни щори от РИАРОЛ е тяхната лекота спрямо материала. Въпреки ниското си тегло, алуминиевата ролетна щора е изключително здрава и следователно издръжлива.
Не се разширява, когато е горещо и е устойчиво на усукване. В допълнение отдаваме голямо значение на най-високо качество и прецизна обработка. Освен това ще забележите, че алуминиевата ролетна щора е лесна за работа и преди всичко тиха, дори след много години употреба.

Предимства на алуминиевите ролетни щори:

  • Слънцезащита и по-добър енергиен баланс
  • Външната ролетната щора предпазва дома ви от силната слънчева светлина. Защото това може да доведе до нагряване на интериора и постепенно избеляване на мебелите ви.
  • Можете да оставите отделни ламели отворени, в зависимост от позицията на слънцето.
  • При алуминия няма значение дали ще изберете бяло, кафяво, бежово или тъмен цвят за приятен климат в помещението.

Очевидното използване на ролетна щора е да предпази интериора от външни изгледи.

Особено вечер, когато включите осветлението в цялата къща, се чувствате по-малко наблюдавани.

Дали ще затворите щората напълно или ще оставите някои ламели отворени, зависи изцяло от вас.

Оптимална защита от атмосферни влияния

Като цяло екстремните метеорологични условия като градушка, бури и сняг увреждат вашите прозорци. Външните ролетни щори противодействат на това и сами по себе си са добре защитени от износване. Всички цветове се нанасят със специално прахово покритие, което трайно защитава повърхността. Надеждна защита срещу взлом