Безплатна оферта 0892232922

Иновативна система за остъкляване от РИАРОЛ с марка "ALBERT GENAU"

Остъкляването тип Гилотина представлява прозоречна система за вертикално плъзгане и е чудесно решение за всяко помещение, както и за всяка градина, тераса и там, където е нужна оптимална защита от вятър и панорамен изглед. Иновативната система за плъзгащо рамково остъкляване се отличава с много висока функционалност, практичност и стилен дизайн. Този вид остъкляване е много подходящо за ресторанти, ввранди и тераси тъй като изпълнява ролята на стъклен парапет или стъклена стена в зависимост от времето. Много подходящ е както за жилища, хотели и офиси, така и за различни търговски помещения. Дограмата тип Гилотина е практичен, модерен и стилен начин за вертикално отваряне на прозорци. Когато са затворени прозорците, те Ви осигуряват максимална защита от дъжд и вятър, както и от прах и шум.

 • Остъклението тип Гилотина може да бъде с единично закалено стъкло със дебелина 8 мм или със стъклопакет с ширина от 20 mm като е съставен от 2 закалени стъкла и 1 въздушна камера - стъклата са с дебелина 4 mm, а въздушната камера е 12 mm. Този тип остъкляване притежава много добри топлоизолационни параметри като е високоефективен при различни видове климатизация и решения за отопление.
 • Дограмата тип гилотина има алуминиева рамка в хоризонтално направление, която е висока 50 mm, а това, че няма вертикални рамки ви дава оптимална видимост и панорамна гледка.
 • Закалените стъкла от системата тип Гилотина се позиционират в алуминиевите рамки на дограмата посредством силиконово уплътнение. Именно то пренася наличните натоварвания върху основната конструкция и позволява безпроблемно и плавно плъзгане.
 • Материалите, от които е изработена дограмата тип Гилотина са алуминий за рамките, закалено стъкло и крепежни елементи от неръждаема стомана.
 • Управлението на дограмата е автоматизирано, което е много удобно, тъй като позволява да контролирате отварянето от разстояние посредством дистанционно управление.
 • Системата тип Гилотина работи по следния начин - ако отварянето е надолу - най-долния панел остава на място, а останалите се движат и позиционират до неговото положение; ако отварянето е нагоре - то най-горния панел остава в позицията, в която е, а останалите се движат.
 • При пълното отваряне се получава своеобразен стъклен парапет, а стъклените панели се подреждат един зад друг придвижвайки се надолу или нагоре.
 • Отварянето се случва много бързо и лесно само с натискането на бутон от дистанционното управление. Движването става чрез верижен механизъм задвижван от двигател на "SOMFY" който позволява свързването на продукта в система за умен дом и управлението му чрез сензори и от разстояние през смартфон.

Предимства на дограмата тип Гилотина

 • Максимално свободно пространство - обикновените прозорци и врати се отварят в определена посока като крилото им заема част от помещението, която не можете да използвате, докато с дограма тип Гилотина ще увеличите използваемата площ на максимум.
 • Оптимална видимост - благодарение на малките размери на рамките и крилата на този вид вертикално остъкление, имате оптимална видимост.
 • Максимална безопасност – стъклените панели с отваряне тип Гилотина са изработени от сигурни и здрави материали, устойчиви както на силен вятър, така и на проливен дъжд.
 • Висока енергийна ефективност – дограмата тип Гилотина се затваря изключително плътно, което минимизира топлинните загуби и повишава енергийната ефективност.
 • Добра звукоизолация – стъклените панели осигуряват по-добра звукоизолация в сравнение с останалите видове остъкление.

Приложение на остъкляване тип гилотина

Видове Гилотини от РИАРОЛ

ALBERT GENAU VERTIFLEX MONO

ALBERT GENAU VERTIFLEX TWIN

ALBERT GENAU VERTIFLEX ALL CLEAN

За консултация и разглеждане на мостри се свържете с нас!