Безплатна оферта 0892232922

Остъкляването тип Гилотина представлява прозоречна система за вертикално плъзгане и е чудесно решение за всяко помещение, както и за всяка градина, тераса и там, където е нужна оптимална защита от вятър и панорамен изглед. Иновативната система за плъзгащо рамково остъкляване се отличава с много висока функционалност, практичност и стилен дизайн. В отворено положение например този вид остъкляване тип Гилотина е много подходящо за ресторанти, тъй като изпълнява ролята на стъклен парапет или стъклена стена в зависимост от времето. Много подходящ вид остъкление е както за жилища, хотели и офиси, така и за различни търговски помещения. Дограмата тип Гилотина е практичен, модерен и стилен начин за вертикално отваряне на прозорци. Когато са затворени прозорците, те Ви осигуряват максимална защита от дъжд и вятър, както и от прах и шум.

 • Стъклопакета на остъклението тип Гилотина е еднокамерен с ширина от 20 mm като е съставен от 2 закалени стъкла и 1 въздушна камера - стъклата на дограмата тип Гилотина са 4 mm, а въздушната камера е 12 mm. Този тип остъкляване притежава много добри топлоизолационни параметри като е високоефективен при различни видове климатизация и решения за отопление.
 • Дограмата тип гилотина има алуминиева рамка в хоризонтално направление, която е висока 50 mm, а това, че няма вертикални рамки ви дава оптимална видимост и панорамна гледка.
 • Закалените стъкла от системата тип Гилотина се позиционират в алуминиевите рамки на дограмата посредством силиконово уплътнение. Именно то пренася наличните натоварвания върху основната конструкция и позволява безпроблемно и плавно плъзгане.
 • Материалите, от които е изработена дограмата тип Гилотина са алуминий за рамките, закалено стъкло и крепежни елементи от неръждаема стомана.
 • Управлението на дограмата е автоматизирано, което е много удобно, тъй като позволява да контролирате отварянето от разстояние посредством дистанционно управление.
 • Системата тип Гилотина работи по следния начин - ако отварянето е надолу - най-долния панел остава на място, а останалите се движат и позиционират до неговото положение; ако отварянето е нагоре - то най-горния панел остава в позицията, в която е, а останалите се движат.
 • При пълното отваряне се получава своеобразен стъклен парапет, а стъклените панели се подреждат един зад друг придвижвайки се надолу или нагоре.
 • Отварянето се случва много бързо и лесно само с натискането на бутон от дистанционното управление на дограмата тип Гилотина. Благодарение на това можете бързо да проветрявате даденото помещение благодарение на максималния отвор на прозорците.

Предимства на дограмата тип Гилотина

Вертикалното остъкление тип Гилотина е иновативна система наподобяваща преградна стъклена конструкция с автоматизирано придвижване. Това ви носи много предимства във всяко едно положение - дали ще бъде вместо парапет на тераса или като прозорец, тя ще ви донесе оптимален комфорт и удобство.

 • Максимално свободно пространство - Обикновените прозорци и врати се отварят в определена посока като крилото им заема част от помещението, която не можете да използвате, докато с дограма тип Гилотина ще увеличите използваемата площ на максимум.
 • Оптимална видимост - Благодарение на малките размери на рамките и крилата на този вид вертикално остъкление, вие в реално имате оптимална видимост.
 • Максимална безопасност – Стъклените панели с отваряне тип Гилотина са изработени от сигурни и здрави материали, устойчиви както на силен вятър, така и на проливен дъжд.
 • Висока енергийна ефективност – Дограмата тип Гилотина се затваря изключително плътно, което минимизира топлинните загуби и повишава енергийната ефективност.
 • Добра звукоизолация – Стъклените панели осигуряват по-добра звукоизолация в сравнение с останалите видове остъкление.
 • Естетически стил – Остъклението тип Гилотина чрез вертикалното си плъзгане дава възможност да не се нарушава естетическия стил на терасите и помещенията.

Приложение на остъкляване тип гилотина

 • Дограмата тип Гилотина е изключително практично, сигурно и авангардно решение, тъй като алуминиевата конструкция е лека, но издръжлива и устойчива както на ниски, така и на високи температури.
 • Автоматизираното остъкляване тип Гилотина има както много предимства, така и широко приложение за различни помещения като тераси, ресторанти, заведения и търговски площи.
 • С този вид остъкляване можете да разчитате на добра изолация, панорамна гледка и висока светло пропускливост, както и на идеална циркулация на въздуха.
 • Вертикалното остъкляване от този тип е както много практично, така и лесно и удобно за ползване.